Per trein, auto, fiets of te voet naar Hardenberg en Ommen.

Camping de Pallegarste is gelegen midden tussen de steden Ommen en Hardenberg. Zowel Hardenberg als Ommen ligt aan de rivier de Vecht en zijn nog geen 10 km van de Pallegarste verwijderd. U kunt natuurlijk met de auto, maar ook op de fiets of te voet kunt u door de bossen naar de stadjes toe. Ook gaat er 2 keer per uur een trein (op 15 minuten wandelen van de camping) en is er ook nog een buurtbus!

Op de camping zelf zijn verschillende mogelijkheden om te komen kamperen of gebruik te maken van een van onze luxe accommodaties.

Hardenberg

Genieten van ongeschonden natuur en karakteristieke boerderijen. Een nieuwe garderobe uitzoeken in het moderne winkelcentrum. Met een kano de Vecht afvaren, wandelen langs historische paden of lekker op het terras zitten, het is allemaal mogelijk! Er is zelfs een schouwburg met een bioscoop en in de vakantieperioden is er veel te beleven tijdens de ‘Klepperdagen’. Op de maandag is er altijd markt in Hardenberg.

Het afwisselende landschap op de grens tussen het Vechtdal en Reestdal leent zich uitstekend voor een ontdekkingstocht. Per fiets, step, al wandelend of bijvoorbeeld met de kano.

Hardenberg

Ommen

Verscholen tussen de bossen en aan de oever van de Vecht ligt Ommen, één van de oudste Hanzesteden van Overijssel, met een rijke geschiedenis, schitterende natuurgebieden en een bruisend centrum. Klimgordels en zekeringsapparaten zijn niet nodig. Wel een paar goede wandelschoenen, een redelijke conditie en liefde voor natuur. Voor een schitterend uitzicht over Ommen en omgeving is het beklimmen van de Lemeler- of Besthmenerberg zeker aan te raden. Vanaf grote hoogte maakt u kennis met een omgeving waarin de Vecht kanoërs en andere watersportliefhebbers meeneemt op haar route door het Vechtdal.

In de stad Ommen vindt u een authentiek centrum, met slingerende winkelstraatjes. Ook hier zijn vele winkels en terrassen. Er is een tinnen beeldenmuseum en cultuurhistorisch Museum in een molen. Tijdens de ‘Ommer Bissingh’ dagen is er veel te beleven. Elke dinsdag is er een markt in het centrum van Ommen.

Ommen
Hardenberg & Ommen

De omgeving van Het Vechtdal Overrijsel

Lees meer