Het Vechtdal Overijssel

De rivier de Vecht vindt zijn oorsprong in Duitsland en is maar liefst 167 km lang. Via Hardenberg, Mariënberg en Ommen stroomt het water uiteindelijk naar Zwolle, waar het uitmondt in het Zwarte Water.

Langs de rivier de Vecht is veel natuur te vinden en grazen de koeien zomers in de uiterwaarden. Het bosrijke Vechtdal is perfect voor de fietsers en wandelaars die op de vele paden hun hart op kunnen halen. Het voordeel van het gebied is dat het erg toeristisch is en ook vlak, dus geen steile klimpartijen. Er zijn vele fiets- en wandelroutes die u langs de natuur, boerenbedrijven en kastelen leidden. Er zijn ook zandverstuivingen, waar de kinderen hun energie kwijt kunnen en ook zijn er natuur plassen waar men kan recreëren.

De prachtige toeristische stadjes Hardenberg en Ommen zijn erg leuk om even te pauzeren. Ook kunt u daar gezellig winkelen en uiteraard op een van de gezellige terrasjes zitten.

Mariënberg ligt centraal in het Overijssels Vechtdal en aan het begin van het veengebied. Bezoek ook de Engbertsdijksvenen met schitterende waterpartijen, waar vele vogels hun rust vinden. Hier is ook vlakbij een veenmuseum met authentieke plaggenhutten.

Het Vechtdal in Overijssel is dus zeer de moeite waard om eens te komen bewonderen.