Het Vechtdal Overijssel - perfect voor de fietser en wandelaar!

De rivier de Vecht vindt zijn oorsprong in Duitsland en is maar liefst 167 km lang. Via Hardenberg, Mariënberg en Ommen stroomt het water uiteindelijk naar Zwolle, waar het uitmondt in het Zwarte Water.

Langs de rivier de Vecht is veel natuur te vinden en grazen de koeien zomers in de uiterwaarden. Het bosrijke Vechtdal is perfect voor de fietsers en wandelaars die op de vele paden hun hart op kunnen halen. Het voordeel van het gebied is dat het erg toeristisch is en ook vlak, dus geen steile klimpartijen. Er zijn vele fiets- en wandelroutes die u langs de natuur, boerenbedrijven en kastelen leidden. Er zijn ook zandverstuivingen, waar de kinderen hun energie kwijt kunnen en

ook zijn er natuur plassen waar men kan recreëren.

De prachtige toeristische stadjes Hardenberg en Ommen zijn erg leuk om even te pauzeren. Ook kunt u daar gezellig winkelen en uiteraard op een van de gezellige terrasjes zitten.

Mariënberg ligt centraal in het Overijssels Vechtdal en aan het begin van het veengebied. Bezoek ook de Engbertsdijksvenen met schitterende waterpartijen, waar vele vogels hun rust vinden. Hier is ook vlakbij een veenmuseum met authentieke plaggenhutten.

Het Vechtdal in Overijssel is dus zeer de moeite waard om eens te komen bewonderen.

Vechtdal

Fietsen en wandelen in het Vechtdal

Dat het Vechtdal in Overijssel zich perfect leent voor die heerlijke fiets- en/of wandelvakantie, is een feit. De prachtige en gevarieerde omgeving biedt de fietser en wandelaar alles wat hij/zij zou willen. Of u met uw gezin de omgeving gaat verkennen (met jonge of oudere kinderen) of dat u alleen of samen met uw partner de fiets pakt, voor ieder is wat wils! Denk dan aan een heidewandeling bij de Lemelerberg, een uitdagende kidsroute of een smaakfietsroute langs streekboeren. En je kijkt je ogen uit bij alle rust- en uitkijkpunten, kastelen en bezienswaardigheden onderweg. Alle routes zijn goed onderhouden en sluiten goed aan op aangrenzende regio’s. Je kunt zelfs zo Duitsland in fietsen! Praktisch naast de camping is het eerste knooppunt van de bekende knooppunt routes.

Het Overijsselse Vechtdal is uitermate geschikt om te fietsen, maar ook om met de MTB op pad te gaan. De omgeving is zeer bosrijk afgewisseld met het weidse landschap. Er zijn verschillende routes in de omgeving van de camping, die ook gecombineerd kunnen worden! De dichtstbijzijnde route is maar liefst 21 km! Via Total Outdoor kunt u ook mountainbikes huren of met instructeur op pad gaan.

Als u zelf niet beschikt over een fiets is het mogelijk om een fiets te huren. In samenwerking met de plaatselijke fietsenzaak, staat er binnen afzienbare tijd een geschikte fiets voor u klaar. Zelfs het huren van een E-bike behoort tot de mogelijkheden.

Op de receptie van de camping kunt u terecht voor de Vechtdal Wandelkaart, de fietskaart van Vechtdal Overijssel, ATB routes en voor de Vistrappenroute (incl. knooppunten!). Uiteraard kijken we ook graag naar uw wensen, en kunnen zo de perfecte fiets- en wandelroutes voor u vinden en meegeven.

Op de website van Vechtdal Overijssel vindt u een overzicht van een groot aantal routes!