Pretparken en dierentuinen

Marienberg ligt centraal in het overijsselse Vechtdal en in de omgeving is dan ook van alles te beleven. Op de receptie vindt u een folderwand met veel leuke uitstapjes, waaronder:

Themepark Slagharen
Vlakbij Hardenberg ligt het bekende Themepark Slagharen (voorheen Ponypark Slagharen), veel grote attracties en spectaculaire shows maken het tot een echt pretpark. Er is ook een groot overdekt zwemparadijs, dus zeker een bezoek waard.
www.slagharen.com


Plopsaland
Wie kent Bumba niet? Op nog geen 30 minuten rijden ligt Plopsaland. Leuk voor de kleinere kinderen en alles is binnen. Er is trouwens ook wel een achtbaan!
www.plopsaindoorcoevorden.nl


Hellendoorn
Ook avonturenpark Hellendoorn is heel eenvoudig te bereiken. Het bekende park heeft natuurlijk veel attracties en ook is er een aquapark met enkele spannende glijbanen!
www.avonturenpark.nl


Wildlands te Emmen
Deze schitterende nieuwe dierentuin is eenvoudig te bereiken met zowel de auto, als ook met de trein vanuit Mariënberg. Het park is een echte nieuwerwetse dierentuin met veel beleving, voorstellingen, speeltuinen en uiteraard dieren.
www.wildlands.nl


Tierpark Nordhorn
Wellicht niet super bekend, maar wel een hele leuke en vooral betaalbare dierentuin. Misschien niet de meest spectaculaire dieren, maar wel genoeg te zien. Een grote speeltuin, veel toegankelijke dierenverblijven en in combinatie met een dagje Duitsland maakt het park zeker de moeite waard.
www.dierentuin-nordhorn.nl