Pretparken en dierentuinen

Mariënberg ligt centraal in het Overijsselse Vechtdal en in de omgeving is dan ook van alles te beleven. Op de receptie vindt u een folderwand met veel leuke uitstapjes. Omdat de camping op 15 minuten lopen van het treinstation ligt, kunt u met de trein al op veel leuke bestemmingen komen. Een greep uit onze folders en leuke uitjes in de buurt:

Tierpark Nordhorn
Wellicht niet super bekend, maar wel een hele leuke en vooral betaalbare dierentuin. Misschien niet de meest spectaculaire dieren (wel bijv. wolven, apen en gieren), maar genoeg te zien én te beleven. Een grote (indoor)speeltuin, veel toegankelijke dierenverblijven maakt het park zeker de moeite waard.
www.dierentuin-nordhorn.nl


Dinoland Zwolle

Vanaf het treinstation bij de camping is het maar 20 minuten met de trein naar Zwolle en dan nog 5 minuutjes lopen naar de bushalte, waarvan de bus u naar de ingang van het park zal brengen. In Dinoland Zwolle ga je terug in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters grote exemplaren en leert van alles over ze. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen. Dinoland is geschikt voor jongens en meiden van 2 tot 14 jaar en is leuk voor zowel de dinofan als de niet-dinofan.
https://dinoland.nl/

Themepark Slagharen
Vlakbij Hardenberg ligt het bekende Themepark Slagharen (voorheen Ponypark Slagharen), veel grote attracties en spectaculaire shows maken het tot een echt pretpark. Er is ook een groot overdekt zwemparadijs, dus zeker een bezoek waard.
www.slagharen.com


Plopsaland
Wie kent Bumba niet? Op nog geen 30 minuten rijden ligt Plopsaland. Leuk voor de kleinere kinderen en alles is binnen. Er is trouwens ook wel een achtbaan!
www.plopsaindoorcoevorden.nl


Hellendoorn
Ook avonturenpark Hellendoorn is heel eenvoudig te bereiken. Het bekende park heeft natuurlijk veel attracties en ook is er een aquapark met enkele spannende glijbanen!
www.avonturenpark.nl


Wildlands te Emmen
Deze schitterende nieuwe dierentuin is eenvoudig te bereiken met zowel de auto, als ook met de trein vanuit Mariënberg. Het park is een echte nieuwerwetse dierentuin met veel beleving, voorstellingen, speeltuinen en uiteraard dieren.
www.wildlands.nl