Pretparken en Dierentuinen

Mariënberg ligt op een prachtige locatie, centraal in het Overijsselse Vechtdal. De omgeving leent zich uitstekend om er op uit te trekken. Op de receptie vindt u een folderwand, waar u verschillende folders kunt vinden voor een leuk (mid)dagje uit! Op een kleine 15 minuten wandelen vindt u het treinstation, waardoor u met de trein zo in Zwolle en Emmen bent. Ook per auto bent u overal binnen aan half uur rijden. Een aantal veel leuke uitstapjes:

Marienberg liegt zentral im Overijsseler Vechtetal und in der Umgebung kann man vieles unternehmen. An der Rezeption befindet sich eine Wand mit Broschüren, dort finden Sie viele Vorschläge für schöne Ausflüge. Da der Campingplatz nur 15 Gehminuten vom Bahnhof entfernt ist, sind viele interessante Ziele gut mit dem Zug erreichbar. Eine Auswahl aus unseren Broschüren und schöne Ausflüge in die Umgebung:

Tierpark Nordhorn

Wellicht niet super bekend, maar wel een hele leuke en vooral betaalbare dierentuin. Naast de spectaculaire dieren (bijv. wolven, apen en gieren), is er ook genoeg te zien én te beleven. Een grote (indoor)speeltuin, veel toegankelijke dierenverblijven maakt het park zeker de moeite waard.

Dinoland Zwolle

In Dinoland Zwolle ga je terug in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters grote exemplaren en leert van alles over ze. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen. Dinoland is geschikt voor jongens en meiden van 2 tot 14 jaar en is leuk voor zowel de dinofan als de niet-dinofan.

Wildlands

Deze schitterende nieuwe dierentuin is eenvoudig te bereiken met de trein vanuit Mariënberg. Het park is een echte nieuwerwetse dierentuin met veel beleving, voorstellingen, speeltuinen en uiteraard veel dieren. Beleef samen de Serenga, Nortica, Jungola (binnen!) en Animazia.

Plopsaland

Wie kent Bumba niet? Op nog geen 30 minuten rijden ligt Plopsaland. Leuk voor de jongere kinderen, met een heuze achtbaan en zweef! Buiten is nog een verkeerspark en kinderboerderij. Dus binnen én buiten veel speelplezier!

Hellendoorn

Ook avonturenpark Hellendoorn is heel eenvoudig te bereiken. Het bekende park heeft natuurlijk veel attracties en ook is er een aquapark met enkele spannende glijbanen!

Themepark Slagharen

Vlakbij Hardenberg ligt het bekende Themepark Slagharen (voorheen Ponypark Slagharen), veel grote attracties en spectaculaire shows maken het tot een echt pretpark. Er is ook een groot overdekt zwemparadijs, dus zeker een bezoek waard.