Camping in het Vechtdal

Nieuwsgierig wat de omgeving van camping de Pallegarste allemaal te bieden heeft? Van sfeervolle stadscentra, prachtige natuur tot pretparken, het Vechtdal heeft het allemaal!

De camping is gelegen tegen het kleine dorpje Mariënberg. Maar is centraal gelegen tussen Ommen en Hardenberg, hier vind u gezellige terrasjes en winkels. Beide stadjes zijn goed bereikbaar vanaf de camping met de fiets én met de trein. U kunt ook met de trein iets verder gaan naar de steden Zwolle, Emmen en Almelo! Allemaal gezellige steden met leuke terrasjes en veel winkels!

Kijk hier voor de mogelijkheden om te komen kamperen in deze mooie omgeving. Of maar gebruik van een van onze luxe accommodaties.

Pretparken en Dierentuinen

Mariënberg ligt op een prachtige locatie, centraal in het Overijsselse Vechtdal. De omgeving leent zich uitstekend om er op uit te trekken. Op de receptie vindt u een folderwand, waar u verschillende folders kunt vinden voor een leuk (mid)dagje uit! Op een kleine 15 minuten wandelen vindt u het treinstation, waardoor u met de trein zo in Zwolle en Emmen bent. Ook per auto bent u overal binnen aan half uur rijden. Een aantal veel leuke uitstapjes:

Speelboerderij De Flierefluiter!

De leukste en grootste speelboerderij van het Oosten! Kom jij ook boerenfratsen uithalen? Het is elke dag altijd feest: de hele dag fietsen, skelteren, glijden, klimmen, rennen en gek doen! Ontdek ook de kinderboerderij met gratis ponyrijden op echte pony's en een heuse knuffelruimte met konijnen en cavia’s. In het grote zwembad met waterglijbanen beleef je leukste waterpret!

Tierpark Nordhorn

Wellicht niet super bekend, maar wel een hele leuke en vooral betaalbare dierentuin. Naast de spectaculaire dieren (bijv. wolven, apen en gieren), is er ook genoeg te zien én te beleven. Een grote (indoor)speeltuin, veel toegankelijke dierenverblijven maakt het park zeker de moeite waard.

Dinoland Zwolle

In Dinoland Zwolle ga je terug in de tijd van de dinosaurussen. Je loopt tussen soms tientallen meters grote exemplaren en leert van alles over ze. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten te doen. Dinoland is geschikt voor jongens en meiden van 2 tot 14 jaar en is leuk voor zowel de dinofan als de niet-dinofan.

Wildlands

Deze schitterende nieuwe dierentuin is eenvoudig te bereiken met de trein vanuit Mariënberg. Het park is een echte nieuwerwetse dierentuin met veel beleving, voorstellingen, speeltuinen en uiteraard veel dieren. Beleef samen de Serenga, Nortica, Jungola (binnen!) en Animazia.

Plopsaland

Wie kent Bumba niet? Op nog geen 30 minuten rijden ligt Plopsaland. Leuk voor de jongere kinderen, met een heuze achtbaan en zweef! Buiten is nog een verkeerspark en kinderboerderij. Dus binnen én buiten veel speelplezier!

Hellendoorn

Ook avonturenpark Hellendoorn is heel eenvoudig te bereiken. Het bekende park heeft natuurlijk veel attracties en ook is er een aquapark met enkele spannende glijbanen!

Themepark Slagharen

Vlakbij Hardenberg ligt het bekende Themepark Slagharen (voorheen Ponypark Slagharen), veel grote attracties en spectaculaire shows maken het tot een echt pretpark. Er is ook een groot overdekt zwemparadijs, dus zeker een bezoek waard.