Over ons

De familie Schuldink en zijn medewerkers heten u van harte welkom op ‘camping de Pallegarste’. Al sinds de begin jaren van 1970 zit de familie Schuldink in het camping vak, destijds begon de boerderij in een camping te veranderen.

Hoe het begon

Rond 1970 kwam er de vraag of er een tent achter de kapschuur neergezet mocht worden en of men daar een ‘vakantie’ mocht houden. Uiteraard was dat bij de familie Schuldink mogelijk en aangezien men nooit meer wegging, ontstond uit het niets een camping. De naam werd verkregen uit een sage over de straatnaam: Er was een boerenknecht met een zak gepelde gerst op zijn rug die van het land naar de boerderij liep. Bij de boerderij aangekomen bleek er een gat in de zak te zitten en de knecht moest weer terug om korrel voor korrel de gerst op te pikken. De route die hij liep kreeg de naam ‘Gepelde Gerstweg’ wat verbasterde tot Pallegarsteweg.

Nadat Berend Jan en Jenny de camping overnamen van zijn ouders, werden al de nodige aanpassingen gedaan. Het zwembad werd uitgebreid en toiletgebouwen werden gerenoveerd. Rond 2012 kwamen Marcel en Marinke met hun kinderen naar de camping, om vervolgens als derde generatie de camping over te nemen. Sindsdien heeft de camping een metamorfose ondergaan. Zo zijn er meerdere verhuurchalets geplaatst, is de horeca verbouwd tot een Grand Café en aparte Cafetaria. Er is een indoorspeeltuin gekomen, en ook het sanitair gebouw bij de kampeerplaatsen is volledig vernieuwd. In 2021 en 2022 kreeg de Pallegarste de eer om zich, samen 20 andere campings in Nederland, een 5-sterren camping te noemen. Ook de Duitse ADAC heeft de Pallegarste 5 sterren gegeven, als 1 van de 20 camping in Nederland.

Maar Marinke en Marcel zijn niet eigenaren die je niet ziet. Zo kan het goed zijn dat ze u komen inchecken of bedienen in de horeca. Marinke is ook veel te zien in de cafetaria waar ze meehelpt tijdens de spitsuren. En heeft u een storing? Dan kan het zomaar zijn dat Marcel bij u komt deze verhelpen! Het is een echte familiecamping: door en voor families!

Inmiddels is het boomrijke 14 hectare grote terrein voorzien van allerlei faciliteiten. Van een grote vis- en recreatievijver, speeltuinen, avonturenpad, zwembaden, indoor speeltuin, horeca, winkel tot een hondenuitlaatveld. De camping ligt letterlijk tussen Ommen en Hardenberg in het Overijsselse Vechtdal en dat gebied is perfect voor fietsen, wandelen en er zijn veel toeristische voorzieningen.

We hopen u dan ook gauw eens te mogen begroeten op de Pallegarste,

Familie Schuldink