Over ons

De familie Schuldink en zijn medewerkers heten u van harte welkom op ‘camping de Pallegarste’. Al sinds de begin jaren van 1970 zit de familie Schuldink in het camping vak, destijds begon de boerderij in een camping te veranderen.

Rond 1970 kwam er de vraag of er een tent achter de kapschuur neergezet mocht worden en of men daar een ‘vakantie’ mocht houden. Uiteraard was dat bij de familie Schuldink mogelijk en aangezien men nooit meer wegging, ontstond uit het niets een camping. De naam werd verkregen uit een sage over de straatnaam: Er was een boerenknecht met een zak gepelde gerst op zijn rug die van het land naar de boerderij liep. Bij de boerderij aangekomen bleek er een gat in de zak te zitten en de knecht moest weer terug om korrel voor korrel op te pikken. De route die hij liep kreeg de naam ‘Gepelde Gerstweg’ wat verbasterde in Pallegarsteweg.

Inmiddels is het boomrijke 14 hectare grote terrein voorzien van allerlei faciliteiten. Van een grote vis- en recreatievijver, speeltuinen, zwembaden, indoor speeltuin, horeca, winkel tot een hondenuitlaatveld. De camping ligt letterlijk tussen Ommen en Hardenberg in het Overijsselse Vechtdal en dat gebied is perfect voor fietsen, wandelen en er zijn veel toeristische voorzieningen.

We hopen u dan ook gauw eens te mogen begroeten op de Pallegarste,

Familie Schuldink